ALU i PVC prozori

Zbog izolacionih svojstva i pristupačne cene ALU i PVC stolarija danas je najzastupljeniji tip stolarije. 

Uz PVC stolariju moguće je ostvariti veliku uštedu energije tokom zimskih meseci, gde će sa mnogo manje utrošene energije vaš objekat biti topao. A za vreme letnjih meseci PVC stolarija ublažava zagrevanje prostorija.

Aluminijum, kao metal, dobar je provodnik toplote. Za proizvodnju aluminijumske stolarije koja se postavlja na mestima gde postoje velike temperaturne razlike između prostorije i vazduha spolja koriste se profili sa termo prekidom (termičkim mostom). Termo most je poliamidna traka koja spaja spoljašnji i unutrašnji deo profila i sprečava prenošenje toplote/hladnoće kroz aluminijum i na taj način onemogućava kondeziranje na prozoru pri većim temperaturnim razlikama.

Za stolariju, koja se postavlja na mestima gde nema razlike u temperaturi sa jedne i sa druge strane elementa, koriste se aluminijumski profili bez termičkog mosta (tzv. hladni profili). Oni imaju široku primenu na objektima i u enterijerima gde toplotna izolacija nije od posebne važnosti (kancelarijske pregrade, pregradna vrata, zatvaranje proizvodnih hala itd.)

 

Izolaciona svojstva su ono po čemu je ALU i PVC stolarija prepoznatljiva neke prednosti su:

  •  dobra zvučna izolacija
  •  lako i jeftino održavanje
  •  trajnost
  •  cena

Buka koja dolazi sa ulice iz godine u godinu postaje sve veća i sve veći je broj vozila, naročito u velikim gradovima i blizu prometnih saobraćajnica.ALU i PVC stolarija omogućava izuzetnu zvučnu izolaciju i mnogo smanjuje nivo buke koji dopire u vaš dom, što vam omogućava da se odmorite na pravi način.